We mogen weer

We hebben goed nieuws: de deuren van onze labs zijn weer open.

We hebben afgelopen jaar heel veel remote onderzoek gedaan. Met succes. Dus dat blijven we doen. Maar we zijn ook blij dat we je weer in onze labs kunnen ontvangen – voor sommige onderzoeken is dat gewoon nodig.

Bovendien kunnen wij stiekem niet wachten om weer samen in één ruimte te werken. Om samen het whiteboard vol te kalken. Om van gedachten te wisselen. Om in het lab te ontdekken hoe je site of app beter kan. We kunnen niet wachten om jou, je team én je doelgroep weer in het echt te zien.

Wat is beter: online onderzoek of onderzoek in het lab?

Zoals gezegd: afgelopen jaar hebben we volop online onderzoek gedaan met- en voor onze klanten. Daar stoppen we niet mee. Online onderzoek heeft namelijk grote voordelen. De context is bijvoorbeeld erg realistisch; we kunnen letterlijk in het leven van mensen kijken. Het is intiem. Respondenten hebben de afleidingen die ze normaal ook hebben. En het is makkelijk om mensen te interviewen die niet goed in staat zijn naar het lab te komen.

Maar, er zit ook een keerzijde aan online testen: het is lastiger om vertrouwelijk werk voor te leggen. Het is lastiger om mensen met beperkte digitale skills op weg te helpen. Slechte internetverbinding is altijd een risico. En de kracht van lichaamstaal vervalt voor een groot deel. Het is daarnaast heel intens om een hele dag onderzoek te doen achter je laptop – het vreet energie.

Kortom: het één is niet beter dan het ander. Online- en fysiek onderzoek hebben allebei unieke voor- en nadelen. Dus dat de deuren van ons UX lab weer open mogen, betekent niet dat de deuren van ons online UX lab sluiten. We hebben ze beide nodig.

Hoe ziet dat er ook alweer uit, zo’n UX lab?

Je bent waarschijnlijk al lang niet meer in een UX lab geweest, dus tijd om het geheugen op te frissen. Onze labs zijn zo ingericht dat je research kunt doen zonder gedoe. Je wordt van a tot z gefaciliteerd. Je hoeft alleen je laptop mee te nemen. De rest regelen wij.

Technische support

✓ Uitgeruste interview en observatie ruimtes

✓ Remote meekijken via livestream

✓ Opnames van alle interviews

✓ Testen op alle devices: mobiel, desktop en tablet

✓ Een host die je dag faciliteert

✓ Heerlijke lunch

✓ De beste respondenten

✓ Eye-tracking

We blijven voorzichtig

Onze labs mogen weer open. Maar we moeten voorzichtig zijn. De kleine interviewruimtes kunnen we nog niet gebruiken. Dus net als afgelopen jaar, testen we in één van de (grotere) observatieruimtes. Qua meekijkers moeten we het ook klein houden; we gaan nu uit van één meekijker per klant. De rest van het team kan de interviews remote volgen via de livestream. Zodra de 1,5 meter regel vervalt, gaan we weer helemaal terug naar normaal.

Check de video hieronder om te zien hoe we ons UX lab corona proof hebben ingericht.

Wil je weer een keer langskomen, wil je alvast een plekje reserveren of heb je eerst nog wat vragen?