De basis voor een succesvolle test is een goede voorbereiding. Door de test tot in het kleinste detail uit te werken, zul je op de dag zelf niet voor verrassingen komen te staan. Een handig hulpmiddel hiervoor is het testscript. Tijdens de testen die we faciliteren, gebruiken we deze tool ook. Het zorgt voor structuur in de test en biedt een duidelijk overzicht van alle onderdelen van de test.

Test Script

Een testscript bestaat uit een aantal vaste delen. Introductie, pre-test interview, scenario’s, taken en een evaluatie. Bij elk van deze items geef je aan hoeveel tijd je hieraan wilt bestede, welke vragen je wilt stellen en welke taken je wilt laten uitvoeren. Daarnaast is het handig om in het testscript aan te geven op welke specifieke dingen je gaat letten. Tijdens de introductie is het bijvoorbeeld belangrijk om uw deelnemers een goede uitleg van de test te geven, maar ook om ze op hun gemak te stellen.

Template

Om je te helpen, stellen we dit template beschikbaar. Op deze manier bereid je je nog sneller en beter voor op je gebruikerstest. Bewaar een kopie en zorg ervoor dat je volgende gebruikerstest optimaal is voorbereid, goed gestructureerd is en sterk wordt uitgevoerd.