Toegankelijkheid
Onderzoek voor iedereen
Inclusief onderzoek is essentieel. Zo is er onderzoek voor digitale toegankelijkheid de zorg om apps en websites toegankelijk te maken voor iedereen. Dus ook voor mensen met een uitdaging. En willen we de digitale kloof verkleinen voor mensen die in een sociaal-kwetsbare situatie leven of geen goede digitale vaardigheden hebben. Doe je mee?
Digitale toegankelijkheid
Respondentenwerving
We beschikken in ons netwerk en panel over respondenten met een motorische uitdaging, laaggeletterdheid, autisme, kleuren stoornis, auditieve beperking, visuele beperking, dyslexie of dyscalculie. De opzet van een onderzoeksdag is bij dit type respondenten anders dan bij respondenten zonder een uitdaging. Denk hierbij aan aantal respondenten dat je per onderzoeksdag kan interviewen of de lengte van de interviews.
Onderzoeksfaciliteiten
Afhankelijk van het type uitdaging van de respondent kiezen we of het onderzoek in ons UX lab of remote zal plaatsvinden. In sommige gevallen hebben we geen keuze en bepaalt de uitdaging van de respondenten de locatie. Dan brengen we het lab naar de respondent toe met ons pop-up UX lab. Zo is er altijd een geschikte oplossing.
De digitale kloof verkleinen
Respondentenwerving
Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om toegang te hebben tot bepaalde techniek zoals een laptop of smartphone. Toch komt er een punt waarop iedereen ermee te maken krijgt. Het is essentieel om ook deze mensen te betrekken in onderzoek. Wij beschikken in ons netwerk en panel over respondenten met beperkte digitale vaardigheden. Daarnaast zijn we continu ons netwerk aan het uitbreiden en werven we offline respondenten die in een sociaal-kwetsbare situatie leven.
Onderzoeksfaciliteiten
Afhankelijk van de context van het onderzoek kiezen we of het onderzoek op een externe locatie plaats moet vinden met behulp van ons pop-up UX lab. Denk hierbij aan een winkelcentrum in een grote stad of het café op de hoek. Is het toch logischer om ons UX lab in te duiken of de interviews via ons remote UX lab af te nemen? Alles is mogelijk.
In gesprek over jouw inclusief onderzoek?
We denken met je mee!
Artikel: vergeet mensen met een beperking niet
Alleen in Nederland zijn er al miljoenen mensen met een (matige) beperking. Ze zien minder. Horen minder. Ze hebben moeite met taal of met rekenen. Of ze hebben meer moeite dan een ander om een telefoon vast te houden. Het gebruik van digitale producten en diensten is voor hen niet altijd makkelijk of vanzelfsprekend.
Dus het is belangrijk om ze te betrekken bij je onderzoek. Maar hoe vind je deze doelgroep? En waar moet je rekening mee houden? Testen met mensen met een beperking is anders dan regulier gebruikersonderzoek. Dus voordat je aan de slag gaat, zijn er een aantal dingen die je moet weten.oorloopt, en waar je aan moet denken bij elke stap. Dus doe je zelf wel eens onderzoek, of ben je van plan het te gaan doen? Dan is dit wellicht een goede checklist voor je.